TUI vliegt terug uit Antwerpen

Geplaatst op 08-04-2021

TUI fly vliegt weer vanuit Antwerpen

Na bijna 5 maanden vliegt luchtvaartmaatschappij TUI fly vanaf 20 april weer vanuit Antwerpen naar 5 Spaanse bestemmingen: Alicante, Malaga, Mallorca, Ibiza en Murcia. Alle internationaal bekrachtigde COVID-19-protocollen worden op deze vluchten gerespecteerd. Deze beslissing is een volgende stap in de geleidelijke heropstart van het vluchtplan. Antwerpen is na Brussel, Charleroi en Oostende de vierde Belgische luchthaven van waaruit TUI dit voorjaar vluchten organiseert. Er wordt deze zomer vanuit Antwerpen trouwens ook een nieuwe bestemming aangeboden: Avignon met vluchten op maandag en vrijdag.
Het is al bijna een half jaar geleden dat de laatste TUI fly-vlucht vanuit Antwerpen vertrok naar Alicante. Sindsdien beperkten de maatregelen tegen de COVID-19-pandemie het vliegverkeer in die mate dat TUI fly zich verplicht zag om enkel nog vluchten aan te bieden vanuit Zaventem en Charleroi. Vanaf 19 april vervalt wellicht het verbod op niet-essentiële reizen. De luchtvaartmaatschappij programmeert vanaf 20 april twee vluchten per week naar de 5 belangrijkste bestemmingen in Spanje.
  • woensdag & zondag naar Alicante
  • dinsdag & zaterdag naar Malaga
  • maandag & vrijdag naar Ibiza
  • donderdag & zondag naar Mallorca
  • woensdag & zaterdag naar Murcia
Gunther Hofman, Managing Director TUI fly Western Region: “TUI fly is de enige luchtvaartmaatschappij die traditioneel vluchten aanbiedt vanuit alle Belgische luchthavens. Door de heropstart van ons vluchtplan vanuit Antwerpen geven we een belangrijk deel van onze passagiers opnieuw de mogelijkheid om vanuit de luchthaven van hun voorkeur te vertrekken.”
Ook Eric Dumas, CEO Antwerp Airport is enorm verheugd dat TUI fly haar vluchten via de luchthaven herneemt. “Dankzij het regionale karakter van onze luchthaven hebben wij alle troeven in huis om passagiers en vluchten zoveel mogelijk te spreiden en op die manier een veilige reisomgeving te creëren. Naast alle  voorzorgsmaatregelen garanderen wij nog steeds korte wachttijden aan de check in-balie, een vlotte veiligheidscontrole en een zorgeloos vertrek. We kijken er reikhalzend naar uit om de reizigers van TUI fly opnieuw te mogen verwelkomen.”

NEWS QATAR AIRWAYS

Geplaatst op 08-04-2021

Qatar Airways voert de eerste volledig Covid-19 gevaccineerde vlucht ter wereld uit
QR6421 vertrok vanuit Doha met een integraal gevaccineerde bemanning, passagiers én grondpersoneel. Op deze speciale rondvlucht werden alle maatregelen getoond die de luchtvaartmaatschappij neemt om de hoogste normen van veiligheid en hygiëne aan boord te waarborgen.
Hierbij ook de nieuwste innovatie, de eerste ”Zero-Touch” inflight entertainment technologie ter wereld. De speciale vlucht werd uitgevoerd met de Airbus A350-1000. De koolstofuitstoot van de vlucht wordt ook volledig gecompenseerd, in lijn met de verantwoordelijkheid voor het milieu van de luchtvaartmaatschappij. Passagiers aan boord konden de historische ervaring livestreamen dankzij de Super WiFi aan boord.
 Sinds het begin van de pandemie heeft Qatar Airways meer dan 500.000 ton medische hulpgoederen helpen vervoeren en bijna 20.000.000 dosissen Covid-19-vaccins geleverd in meer dan 20 landen.