Nieuwe onboard lounge debuteert in A380 van Emirates

DUBAI - De vernieuwde A380 Onboard Lounge van Emirates heeft op een vlucht van Dubai naar Kuala Lumpur zijn operationele debuut gemaakt. De introductie vond plaats negen naar na de ingebruikname van het 's werelds grootse vliegtuigtype door Emirates. De meest recente make-over van de lounge is geïnspireerd door de stijl van luxe privéschepen.

Emirates introduceerde de A380 – toen ook al met de Onboard Lounge - op 1 augustus 2008. Sindsdien is de lounge volgens de luchtvaartmaatschappij “de meest populaire sociale hangout op 12.000 meter hoogte”.

In de lounge, die te vinden is achterin het bovendek van de A380, is plaats voor maximaal 26 Business Class en First Class passagiers. Naast ‘s werelds beste wijnen wordt er altijd Moët & Chandon of Veuve Clicquot champagne geschonken.

Achter de bar staat een lid van de cabin crew die getraind is als drankmixer. Deze drankspecialisten kunnen veertien verschillende cocktails bereiden. Ook verkrijgbaar zijn Hennessy XO Cognac en achttien jaar oude Chivas Regal old Scotch whisky.

Achterin de lounge voorziet een 55-inch LCD scherm gasten van de laatste vluchtinformatie, live TV uitzendingen of de nieuwste updates op nieuws- en sportgebied.

Emirates vliegt met de A380 naar 48 steden op 6 continenten, waaronder Amsterdam en Dusseldorf. In totaal heeft de maatschappij nu 96 van deze superjumbo’s in dienst, terwijl er nog 46 in bestelling staan.

In de afgelopen negen jaar heeft Emirates 91.500 retourvluchten uitgevoerd met de A380-vloot. Daarop zijn in totaal tachtig miljoen passagiers meegevlogen.