Meer Belgen vertrekken op reis tijdens krokusvakantie

De krokusvakantie wint dit jaar opnieuw aan belang. TUI noteert een stijging van 13 procent meer Belgen die op reis vertrekken tegenover 2016. Het aantal zonvakanties en skireizen groeit evenredig en houdt elkaar in balans. Dat meldt de reisorganisatie deze avond.
Meer dan 60 procent van de Belgen die begin maart de zon opzoeken, reizen naar Spanje. Daarmee verstevigt dat land volgens TUI zijn positie nog eens met 4 pct tegenover 2016.

Volgens TUI is de groeiende populariteit van Marokko (+50 pct) opvallend. Agadir en Marrakesh zijn absolute topbestemmingen.

Het aantal Belgen dat naar Mexico reist, is liefst verdrievoudigd. Andere sterke groeier is Kaapverdië (+40 pct). Dat is meer en meer in trek dankzij de relatief korte vliegtijd (6 uur van Brussel), maar haalt net de top 5 niet.

De krokusvakantie is dit jaar volgens TUI de populairste skivakantie. Dat heeft te maken met de timing, maar ook met het feit dat de schoolvakantie in Frankrijk niet samenvalt met die in België. Dat heeft interessante tarieven tot gevolg. Frankrijk is traditioneel het favoriete wintersportland van de Belg en dat is dit jaar ook zo. Meer dan de helft van de Belgische skiërs beoefenen hun sport op Franse pistes, aldus TUI.