Maak reizen aangenamer met deze 11 handige reisapps

Schiphol wil in 2019 beste digitale luchthaven ter wereld worden. Om die ambitie waar te maken is de luchthaven continu bezig met nieuwe technologische toepassingen om het reisproces van de passagier zo aangenaam en vlot mogelijk te maken. Schiphol heeft zelf een app om je klant wegwijs te maken in de luchthaven. We selecteerden 10 andere leuke reisapps die je klant helpen zowel voor, tijdens als na de afreis.

 • Schiphol app: Een app die je klant alles vertelt over zijn vlucht, belangrijke wijzigingen, en de weg wijst naar de juiste check-in balie en boarding gate op luchthaven Schiphol. Een parkeerplaats nodig? Die regelt je klant nu ook snel en gemakkelijk vanuit de app.


En er zijn nog meer handige apps voor de passagiers: 

 • XE wisselkoers: Deze app berekent hoeveel bijvoorbeeld 1390 Vietnamese Dong is in Euro. Zo hoeft hij daarover tenminste al zijn hoofd niet meer te breken.
 • Wiffinty: Wifi op vakantie is niet noodzakelijk maar wel handig! Met Wiffinity is je klant overal ter wereld online dankzij een groeiende lijst van publieke netwerken en bijhorende wachtwoorden. Zo moet hij nooit meer naar het wachtwoord vragen!
 • Flush: Voor als de nood het hoogst is…. een toiletvinder! Installeer Flush, zet de GPS aan en hij vindt het dichtstbijzijnde toilet, van de meer dan 190.000 toiletten wereldwijd.
 • PackPoint: Moeite om de valies te maken, om te kiezen wat wel en niet mee gaat op vakantie? Deze app stelt op basis van de lengte van de reis, de weersverwachtingen en activiteiten die je klant gaat doen een lijst samen van dingen die hij zeker moet meenemen.
 • STAY.COM: Maak de reis nog authentieker door de bestemming te beleven zoals een local. Met hun insider tips ontdekt je klant de beste restaurants, cafés, shops, feestjes en nog veel meer. Van food tot nightlife vind hij allerhande tips.
 • Journi: Deze app is een online reisbuddy, in de vorm van een dagboek voor zowel verhalen als foto’s. Je klant deelt de mooiste momenten van zijn reis en maakt zijn eigen blog met een prachtige lay-out. Hij kan zich ook laten inspireren door de reisverhalen van anderen.
 • Douane reizen: Niet zeker of ja klant die kruiden uit een souk in Marrakech wel mag meebrengen naar huis? Deze app vertelt hem wat wel en niet toegestaan is.
 • Splittr: Voor wie met vrienden op reis is en de rekeningen onder elkaar wil verdelen, is dit een must. Deze app rekent uit hoeveel je klant nog moet en aan wie.
 • Wolfram sun exposure: Wil je klant niet als een kreeft terug naar huis? Installeer dan deze app die op basis van zijn huidtype en zijn locatie berekent wanneer hij zich best opnieuw insmeert met zonnecrème en hoelang het zou duren tot hij zal verbranden.
 • Jetlag genie: Met deze app komt je klant uitgerust aan op zijn bestemming want op basis van vluchtinformatie en zijn slaappatroon zegt de app wanneer je klant best wakker blijft, wanneer hij moet proberen te slapen, wanneer hij in het licht of het donker moet zitten en wanneer hij best de klok kan verzetten.


Voor meer informatie: www.schiphol.nl.