Louvre Abu Dhabi: opening voorzien op 11 november 2017

Het Louvre Abu Dhabi zal op 11 november 2017 zijn deuren openen voor het publiek. Het is het eerste museum in de Arabische wereld dat ontworpen is als een universeel museum en dat de gemeenschappelijke geschiedenis van de mensheid door verschillende culturen en beschavingen weerspiegelt.


Een programma van openbare festiviteiten, waaronder live optredens, dansvoorstellingen, concerten,  conferenties en evenementen zullen dit evenement begeleiden.


Gelegen in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is het gebouw ontworpen door de Pritzker-winnende Franse architect Jean Nouvel als een stadsmuseum (medina) met een grote zilveren koepel. Bezoekers kunnen wandelen op de promenade met uitzicht op de zee en onder de 180 meter brede dome, die bestaat uit bijna 8.000 metalen sterren. De stralen van de zon, die door de koepel gaan, creëren een opvallend effect van 'regen van het licht', dat geïnspireerd is door de palmbomen van de oasen van de Verenigde Arabische Emiraten.


Het museum presenteert zijn rijke collectie kunstwerken, evenals leningen van de belangrijkste Franse musea. De collectie omvat alle aspecten van artistieke creatie van de oorsprong van de kunst tot op heden, van prehistorie tot hedendaagse kunst. Het museum biedt een ongeëvenaarde presentatie die de universele thema's en gemeenschappelijke invloeden tussen beschavingen onderstreept. Naast de permanente galerijen bevat het Louvre Abu Dhabi een tijdelijke tentoonstellingsruimte, een kindermuseum, een auditorium, een restaurant, een winkel en een café.

Jean Nouvel, de architect van het Louvre Abu Dhabi:  "Het Louvre Abu Dhabi wordt geopend binnen twee maanden, na 11 jaren van studie en verwezenlijking. Het wil onthullende ontmoetingen brengen tussen wereldwijde culturen waarbij de grenzen tussen zeeën en eeuwen vervagen. De architectuur werpt zich op als beschermer van de kunstschatten; het is een eerbetoon aan de Arabische stad, aan de poëtiek van geometrie en licht."


Samen met Pegase kunt u uw klant laten kennismaken met deze wereldprimeur. Reserveer een reis naar Abu Dhabi met Pegase en wij schenken uw klant gratis toegangstickets. Contacteer onze reservatieafdeling hiervoor.


Onze aanrader? Verblijf in de Park Hyatt Abu Dhabi, dat is gelegen op Saadiyat Island, op 10 minuutjes van het gloednieuwe Louvre Museum.


Prijsvoorbeeld: verblijf 5 nachten in Park Hyatt Abu Dhabi in logies & ontbijt, rechtstreekse vluchten met Etihad Airways, privéluchthavenvervoer, taxitransfer van de luchthaven van Abu Dhabi naar het hotel, fast lane & toegang tot de lounge in Brussels Airport EN gratis toegangstickets voor het Louvre Abu Dhabi: 1.877,41 EUR.