Disneyland Parijs bestaat 25 jaar!

Op 12 april 1992 opende het Disneyland Park haar deuren net buiten Parijs. Het was het begin van een heus ‘Disney sprookje’ dat van het park de grootste
toeristische bestemming in Europa heeft gemaakt. Om deze speciale 25e verjaardag te vieren gooit Disneyland Paris sinds vorige week 26 maart alle remmen
los en pakt uit het met een nieuw, sprankelend programma. Travel Magazine ontdekte afgelopen weekend in avant-première alle nieuwigheden. Een overzicht.

Nieuw, nieuw, nieuw!


Star Tours: The Adventures Continue


Star Tours, dat bij de opening van het Disneyland Park gelanceerd werd, ontpopte zich al snel tot een iconische attractie. 25 jaar later is deze terug met een nieuwe ervaring. Gasten reizen door de galaxy met een nieuwe piloot, C-3PO, en komen helden tegen die ze tot nu toe nog nooit ontmoet hebben. De attractie keert terug met een unieke intergalactische reis in 3D. En kijk uit voor Darth Vader...

Star Wars Hyperspace Mountain


In het voorjaar van 2017, neemt Star Wars zijn intrede in een legendarische ruimteattractie. Space Mountain wordt Star Wars Hyperspace Mountain voor een volstrekt unieke ervaring. In een volledig nieuwe omgeving, geïnspireerd door het Star Wars universum, sluiten bezoekers zich aan bij de Rebel Alliance en worden ze piloten op een sensationele missie. De ervaring wordt helemaal compleet dankzij adembenemende speciale effecten.

Disney Stars on Parade


Een andere verrassing van formaat is de gloednieuwe Disney Parade: nieuwe praalwagens, nieuwe muziek en een overvloed aan Disney figuren met maar liefst 100 cast members. De toeschouwers volgen Mickey en zijn vrienden op een ontdekkingsreis naar het land van de verbeelding.

Happy Anniversary & Starlit Princess Waltz


Mickey presenteert ook de ‘Happy Anniversary Disneyland Paris’. De Disney sterren nodigen de bezoekers elke dag uit om zich te verzamelen voor het podium aan het Kasteel van Doornroosje voor een grootse verjaardagshow. Aan het Royal Castle Stage is meerder keren per dag ook The Starlit Princess Waltz te zien. Met een vleugje magie van haar toverstaf heeft Tinkerbell het podium omgetoverd tot een balzaal waar alle Disney Prinsessen hun mooiste dans zullen opvoeren.

Nieuw: Disney Illuminations


Het Disneyland Park pakt ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van Disneyland Paris uit met de gloednieuwe avondshow Disney Illuminations. De show is een technisch hoogstandje boordevol lichtprojecties, vuurwerk, special effects en fonteinen.

Hotels vernieuwd


De meeste Disney Hotels kregen een opfrisbeurt. Disney’s Newport Bay Club, met 1100 kamers het grootste hotel van Disneyland Paris, kreeg vorig jaar een vierde ster. Dit gebeurde naar aanleiding van de kwalitatieve renovatie en het verbeterde aanbod wat betreft service en gastvrijheid. Het voordeliger Disney’s Hotel Santa Fe werd netjes gemoderniseerd. Dit jaar wordt de renovatie van Disney’s Hotel Cheyenne afgerond, Disney’s Hotel New York is dan weer volgend jaar aan de beurt en het vijfsterren Disneyland Hotel sluit tegen 2021 de rij van vernieuwingen af.

Evenementen op een rijtje


In 2017 staan veel unieke gebeurtenissen op de planning in Disneyland Paris. We geven u een overzicht van de belangrijkste evenementen.
- 12 april: Happy Birthday! Het Disneyland Park opende haar deuren op 12 april 1992. 25 jaar later zal dit een dag vol verrassingen worden.
- Voorjaar 2017: opening van de Star Wars Hyperspace Mountain.
- Zomer 2017: deze zomer zal de mythische Pirates of the Caribbean heropenen. Deze attractie biedt de gasten een nieuw avontuur met speciale effecten, uiteraard in aanwezigheid van Captain Jack Sparrow.
- 1 juli t.e.m. 3 september 2017: zonnige dagen en langere zomeravonden!
- 21 t.e.m. 24 september 2017: De tweede editie van de Val d’Europe Half Marathon Weekend. Het biedt een gevarieerd programma met o.a. de 5 km run 's avonds, dwars door het hart van het Walt Disney Studios Park en een nieuwe 10 km run door beide parken.
- Oktober 2017: Halloween seizoen met veel verrassingen en nieuwe decoraties.
- Half november 2017 tot begin januari 2018: Kerst seizoen.